Animal Cooling System

Atec mist-koelsysteem voor Live Stock

Zijn jouw dieren soms ook aan verkoeling toe?

Het Atec mist-koelsysteem voor Live Stock is speciaal ontworpen om jouw kippen, runderen of varkens koel te kunnen houden. Dit systeem koop je kant en klaar en kun je zelf eenvoudig (laten) installeren.

agriculture-bird-chick-55834

Waarom dit mist-koelsysteem?

 Gezondere leefomgeving voor jouw dieren
 Duurzame oplossing
 Plug & Play
 Eenvoudig te installeren
 Geen gebruik van schadelijke stoffen
 Significant lagere energie-/verbruikskosten t.o.v. airconditioning

animal-animal-photography-macro-110820

Hoe werkt het?

Dit mist-koelsysteem bestaat voornamelijk uit buizen van zwart nylon, messing koppelstukken en hoogwaardige roestvrij stalen nozzles. Deze nozzles zorgen voor de fijne mist die jouw dieren koel houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mooi natuurkundig verschijnsel, adiabatische koeling. Door de zeer kleine druppels verdampt het water voordat het de grond raakt. Op deze manier absorbeert het de energie uit de lucht, waardoor deze afkoelt. De warmte wordt dus uit de lucht onttrokken en dit zorgt voor een heerlijke afkoeling.

cow-3413687_1920

Huidige toepassingen
Het principe achter dit systeem wordt reeds toegepast in luchtbehandelingscentrales en koelmachines. De aangeblazen lucht wordt afgekoeld door verse lucht (directe adiabatische koeling) te bevochtigen.
Adiabatische koeling heeft de meest doeltreffende werking bij warm en droog weer. In de meeste Europese landen geldt immers: hoe hoger de temperatuur, hoe lager de relatieve luchtvochtigheid.

De systemen

Het pakket dat het best bij je past, hangt af van de grootte van je stal. Meer informatie over de systemen is te vinden in de brochures. Bel ons gerust voor advies!

Bekijk hieronder de video van het Animal Cooling System in werking in een koeienstal/kaasmakerij in Deurningen!

Meer informatie? Bel of mail ons gerust!

+31 (0) 541 - 706484

 info@atec-solutions.nl